Menu

Att välja rätt värmesystem till sitt hus


Att värma upp sitt hus och använda energi är en räkning som kan bli tung för de flesta familjer, därför är det ett ämne som man oftast berör och intresserar många. Det är en stor del av familjens budget och att därför ta sig en funderare gällande om man har det bästa alternativet installerat kan vara en god idée. Man kan spara många tusenlappar under årets gång. Olja eller gaspanna är bland de vanligaste alternativen vid de svenska husen idag, men det behöver inte nödvändigtvis vara det billigaste alternativet. En annan faktor som spelar stor roll och som blir allt mer viktig är hur energiförbrukningen påverkar miljön. Idag så strävar man efter att ha en så liten påverkan som möjligt på miljön, men detta alternativ är inte heller alltid bäst för plånboken. Det gäller att göra en avvägning kring vad som fungerar bäst för sitt eget hem.

Om man har ett helt nybyggt hus – kan man välja och vraka?

När man köper eller bygger ett helt nytt hus så har man stora möjligheter att anpassa värmesystemet efter de preferenser som man önskar. Men trots detta så kan man fortfarande känna sig osäker kring vilket alternativ som är bäst. vid ett nybygge så måste man leva upp till de energikrav som Boverket ställer, både vad gäller värmesystemet och samt bygget av huset. Bland annat så regleras hur mycket energi som man får använda för att värma upp huset samt för tt få varmt vatten i kranen. Via boverkets hemsida kan man läsa mer ingående gällande dessa krav. det finns också specialister som kan hjälpa till med detta.

Känner man sig osäker på vilket sorts uppvärmningssystem som fungerar bäst för familjens förbrukningsbeteende så finns det flera olika test som man kan göra via nätet. På så sätt kan man få en vägledning kring vilka alternativ som man bör satsa på.